e
Banner

Etiketler: denizyolu taşımacılığı



2023’te limanlardaki kapasite ihtiyacı 1.3 milyar tona çıkacak



TÜRKLİM Genel Kurulu’nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, “2023’te 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilirsek, limanlarda ihtiyaç duyacağımız kapasite de yıllık 1.3 milyar ton olacaktır. Şu an kurulu kapasitemiz 948 milyon ton ve bu kapasitenin %43.7’sini kullanıyoruz. Limanlar büyüyor, çünkü hedefler değişti” dedi. 




Konşimento Uygulamaları


Yayın: 16-02-2016
Kategori: 10 Soruda

Ahmet Aytoğan  / MSC Freight Forwarder İlişkileri Müdürü




DP World Yarımca is at the heart of Turkish Industry


Yayın: 17-05-2017
Kategori: Denizyolu

With a total area of 46 hectares and 1.3M TEU capacity, DP World Yarımca is among the biggest container terminals in Turkey. The Port currently serves Arkas Line and Turkon Line, and in January 2017 it extended its services to the 2M Consortium, which includes MSC and Maersk Line. 




Mersin Limanı 30 milyon tonun üzerinde yüke ev sahipliği yaptı



2016’da Mersin Limanı’nda 30 milyon 287 bin 689 ton yük, 1 milyon 393 bin 441 TEU konteyner elleçlendiğini belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, öncelikli projeler arasında sayılan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinde ise adımların hızlandırılması gerektiğini söyledi. 




PAN’dan denizyolunda fark yaratan hizmetler



Bu yıl 20. yılını kutlayan Pan Lojistik, aktarmasız servisler ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmiş varış limanı ve kapıdan-kapıya taşıma hizmetleriyle parsiyel denizyolu taşımacılığını farklı bir boyuta taşıyor.




Konteyner taşımacılığı yüzde 8 büyüdü



Türk limancılık sektörünü ileriye taşıma misyonuyla çeşitli çalışmalara imza atan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM), her yıl hazırladığı sektör raporunun 2017 sayısı yayınlandı. Raporda; liman sektörüne yönelik değerlendirmelerden, dünya ekonomisine, sektör zorluklarından, limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınıyor.




Kumport Limanı, ithalat ve ihracatta ilk sırayı kaptı



Türkiye’nin en büyük üç limanından biri olan Kumport, 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 125 büyüme gerçekleştirdi. Bu büyüme rakamlarıyla Kumport, Marmara Bölgesi’nin en fazla dolu lokal konteyner elleçleyen limanı oldu.




DB Schenker Arkas 100 bin TEU’luk yükü denizden yürüttü


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Denizyolu

Denizyolu taşımacılığında tedarik zincirinin her aşamasında hizmet sunduklarını, E-Schenker uygulamasıyla izlenebilirlik imkanı sağladıklarını vurgulayan DB Schenker Arkas İzmir Deniz Nakliye Müdürü Ömür Deniz, “Geçen yıl yaklaşık 100.000 TEU’s yükü organize ettik. İzmir Deniz Nakliye Departmanı’nın Türkiye’nin toplam denizyolu hacminden aldığı pay %45 civarında oldu. Bu yıl Türkiye toplam hacminde aldığımız payda artış hedefliyoruz” dedi. 




Limancılık sektörü 16 soruna çözüm bekliyor



Uzakdoğu-Avrupa ana deniz ticaret rotasına yakın, Karadeniz-Akdeniz deniz ticaret rotasının üzerinde yer alan Türkiye’nin bu trafikten faydalanabilecek cazibeye sahip olabilmesi için Türk limancılığında yaşanan sorunlarının çözülerek mevcut durumun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen, bu sorunları 16 başlık altında sıralıyor. 




Türkiye denizyolunda rotayı transit yüklere çevirdi


Yayın: 26-08-2019
Kategori: Denizyolu

Türkiye denizyolu taşımacılığında elde ettiği büyümeyle göz dolduruyor. Türk denizciliğinin ekonomik büyüklüğünün son 13 yılda 6 kat arttığını vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Halil Yıldız, Türkiye’nin küresel deniz ticaretinden aldığı payın ise %1,5 civarında olduğunu söylüyor. Yıldız, Türkiye’nin transit taşımacılıkta rolünün güçlenmesiyle bu payın daha da artacağının altını çiziyor.